Dagbok, Uncategorized

Skynda er till Skrymslet!

Skulle den här helgen ha repat med min bror i staden där solen alltid skiner, men nu blev det hans tur att vara sjuk. Så jag har stannat och Upplevt Norrköping, eller mer specifikt målat akvarell, städat, handlat, tränat, läst, skrivit. Rört ihop en tomatsalsa som ska fermentera i några dar. Äntligen känner jag igen mig själv, efter denna härliga sjukdomsperiod.

På tal om att Uppleva Norrköping har jag en liten grej att fortelle deg. En del torsdags- och fredagskvällar sen april jobbar jag på Norrköpings objektivt sett bästa restaurang. Döpt efter Harry Potters sovrum hos familjen Dursley, vilket egentligen är missvisande; mitt Skrymslet under trappan är inte mörkt och trångt eller fullt av spindlar. 

När jag mejlade och frågade om de behövde personal var det inte för att jag ville jobba på en restaurang, det var för jag var orolig för att bli pank. Tänkte att jag för längesen kände mig färdig med restaurangbranschen, för när jag inte har känt mig otillräcklig så har jag känt mig som en robot eller som att jag uppoffrar något. Trots bra, rentav underbara kollegor och god stämning. 

Nu känner jag inte så alls. Tror det beror på en kombination av trevliga gäster, korta jobbpass, en gullig hund bakom bardisken, personlig och mysig inredning, världens snällaste chef och kollegor. Mest kanske det handlar om att jag har blivit äldre och mer trygg i mig själv. Jag servar och pratar med gästerna och känner att det berikar mig. Jag kanske håller på att bli den nya Eva Lisa Holtz? Alltså Sola i Karlstad, fast i Norrköping. 

Nej, sån hybris ska jag inte ha. Hur som helst tror jag inte att det är en nackdel att menyn är helt i min smak.

  ”Jag är inte vegan, blir du ledsen då?” frågade en gäst i fredags och jag svarade att det här stället är till för att frälsa folk. Han var frälst, sa han några timmar senare. Klart han var.

Jag tycker att ni som har möjligheten att ta er dit ska göra det så att ni också blir frälsta. Och skynda er! Skrymslet är ute till försäljning. Som det tyvärr ofta blir med nischade ställen i en liten stad, hur bra servicen än är och hur god maten än är, motsvarar inte arbetsbördan antalet gäster. Skynda er till Skrymslet!

Den här plus hemodlade paprikor och chilis fick jag förresten häromdan. Flaskan ska sparas till ett särskilt tillfälle. Vem jag fick det av? Michelle och Andreas, chefen och kollegan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *