Recept

Najs med majs

Medan solen har gassat på så har jag sysslat med bland annat redigering av bildspel, städning, kalas, studentmöte, musikteori, utevistelse och flöjtspelande. Det sistnämnda har den senaste tiden gått lysande när det handlar om folkmusik. Desto trögare har det gått med Passacaille av Rhené Baton, mitt sista klassiska stycke jag arbetar med som elev på kulturskolan. Men idag hände något. Ikväll ska jag spela stycket med en pianist så jag hade det i åtanke när jag övade idag, vilket uppenbarligen hjälpte för nu känner jag mig plötligt mycket säkrare.

Det var dock inte det jag skulle blogga om.

Jag tänkte dela med mig av ett för vädret passande recept, som det inspirerande instagramkontot @linalagarmat står bakom. Min variant är inte exakt som hennes, men gott blev det! Och det tog max en halvtimme att laga.

Majsfritters

Ingredienser:

  • 2 pkt majskorn
  • avsvalnad risotto gjord på 1 dl risottoris, 1 scharlottenlök, en skvätt vitt vin och 2 dl buljong (eller ta helt enkelt motsvarande mängd rester av risotto )
  • 1 dl mjöl (dinkel-, vete-, majs-…)
  • 2 tsk bakpulver
  • hackad basilika eller andra örter
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Blanda eller mixa ihop alla ingredienser till en smet beroende på om du vill ha hela bitar majs eller inte. Forma till små biffar och fritera eller stek frasiga och gyllenbruna i rikligt med olja på bägge sidor.

Servera med valfria tillbehör. Förslag är dragonsås, rödbetsgroddar och sparris som Lina eller bönsalsa som jag.

Jag blandade svarta bönor med krossade tomater med basilika, hackad röd chili, riven färsk ingefära, en pressad vitlöksklyfta, örtsalt, en liten skvätt äppelcidervinäger och lite agavesirap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *