Recept

Rosa mat

Mat smakar så mycket godare om den också är vacker. Och billig.

Bortsjtj

  • 500 g rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 250 g vitkål
  • 1 liter buljong
  • 1 lagerblad
  • 1 msk ättiksprit
  • salt och peppar
  • olja

Skala och riv betor, morötter och lök, strimla kålen. Stek i olja i en stor kastrull ett par minuter, tillsätt sen övriga ingredienser (utom ättiksprit) och låt småkoka under lock 20-30 minuter. Smaka av med ättiksprit och servera med valfria tillbehör, kanske på traditionellt ryskt vis med potatispirog? Jag kan dock intyga att surdegsbröd och hummus funkade fenomenalt bra.

 

Och trots att jag halverade receptet så blev det väldigt mycket soppa. Det kallar jag budgetlyx.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *