Recept

Röra till en röra

Idag är det recept-dags!

Av en slump hittade jag ett recept på ”ägg”röra när jag googlade på nåt, det är nog flera år sen nu men inte förrän nyss testade jag något liknande. När det väl hände inspirerades jag av två olika recept, blandade med konstnärlig frihet och resultatet borde ni testa, fast jag kallar det hellre vad det är: tofuröra.

Tofuröra

ca 4 portioner

  • 1 pkt silkestofu
  • 1/2 pkt fast tofu
  • 1 strimlad gul lök
  • grönsaker som råkar finnas hemma
  • dijonsenap
  • havregrädde
  • örtsalt och massa svartpeppar

Mosa båda tofusorterna med en gaffel så fint eller grovt som föredras. Fräs löken i olja tills den mjuknar. Tillsätt eventuellt hackat grönt t. ex rotselleri och äpple som jag använde, eller halverade körsbärstomater, morotsskivor eller kanske svamp? Ta vad som finns och som verkar gott, fräs i oljan tills det är mjukt. Rör då ner tofun och senapen så att allt blandas. Häll på grädde till valfri konsistens, låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar. Servera på toast som traditionen bjuder eller som jag: med kokt potatis och spenatsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *