Recept

Raggmunk

Idag bjuder jag på raggmunksrecept för det är ju så jäkla gott.

Raggmunk

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl havremjölk
  • 700 g fast potatis
  • margarin/olja

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner havremjölken lite i taget, till en slät smet. Skala och finriv potatisen, blanda ner i smeten. Hetta upp fettet i en stekpanna, häll ca 1/2 dl smet per raggmunk i pannan och bred ut dem så att de blir tunna. Stek på medeleffekt tills de blir frasiga och fina.

Efter två veckor i frysen är de visserligen lite tillplattade men fortfarande o så goda!

Serveringsförslag:

  • stekt fejkon och rårörda lingon
  • vita bönor i tomatsås
  • bönsalsa
  • stekta grönsaker och hummus
  • falafel och ajvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *