Recept

Majonäs

Förstår ej varför det dröjde så länge. Nu har jag äntligen gjort det:

Majonäs.

Jag syftar på aquafaba-varianten förstås. Superenkelt och supergott. Jag är dock den typen som helst blandar majonäsen med något, naturell majonäs är lite tråkig och lite för fet för att jag ska tycka att den är god som den är.

Här är hur som helst ett recept som ni bör testa bums om ni inte redan gjort det:

MAJONÄS

  • 3 msk kikärtsspad
  • 2 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk färsk citronjuice
  • Salt och vitpeppar

GÖR SÅ HÄR

Blanda kikärtsspad, dijonsenap och citronjuice i en hög mixerskål. Häll ner rapsolja sakta medan du mixar intensivt med en stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar (och eventuell valfri smaksättning), mixa upp igen till en tjock, krämig majonäs. Håller i kylen någon vecka skulle jag tro.

 

Jag kan tipsa om vitlök och rostade sesamfrön som smaksättning, det var SKITGOTT. Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *