Dagbok, Recept

Cannelloni

Helgen som har gått var en ensamhelg ( = mamma och pappa är inte hemma) och på ensamhelger passar det ypperligt att laga någon egen-vald god maträtt och bjuda hem en vän. Vilket jag gjorde. Vännen heter Ida och maträtten heter cannelloni.

Ca 3 portioner

Pasta

  • 2,5 dl durumvetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 0,9 dl vatten

Fyllning

  • 1 zucchini (ca 300 g)
  • 225 g mjölkfri färskost, t. ex tofutti
  • svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater i marinad
  • 2 dl finhackad basilika

Sås

  • 1 burk vita bönor i tomatsås

Gör pastan först. Blanda mjöl och salt i en bunke. Arbeta in olja, sedan vatten lite i taget. Knåda till en fast, smidig och jämn deg i ca 10 minuter. Låt vila i kylen ca 30 minuter.

Dela degen i två lika stora delar som kavlas till tunna, rektangulära (nåja) plattor. Detta moment är troligen det som kommer kräva mest tid. Och svett. Lägg plattorna på en handduk, låt vila 15 minuter.

(Jag gjorde dubbel sats och frös hälften av de färdiga cannellonin).

Hyvla zucchinin.

Bred färskosten på plattorna.

Peppra lätt, lägg på zucchini, salta.

Fördela tomater och basilika överst, rulla ihop till två rulltårtor.

Skär i bitar av valfri bredd, lägg dem med skarven ned i en smord ugnsform.

Häll över de vita bönorna.

Sätt in i en 225-gradig ugn och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. (Jag glömde fota när det var klart). Resultatet blir förhoppningsvis något med frasig-såsig yta och smakrikt innandöme. Servera med sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *