Dagbok, Recept

Årets sista dygn

Jag stod för maten, mamma stod för mangling, dukning och pynt, pappa tände facklor, lyktor och kamin. När det vankas finbesök av Hilda på självaste nyårsafton ska det vara satsigt. Päronen åkte sen till sitt kalas, jag och Hilda kalasade med trerätters här hemma.

 

Förrätt: Ugnsbakad äppelhalva med senapstofu och krutonger.

Varmrätt (glömde fota): Klyftpotatis, rödbetsstek, champinjonsås, grönkålssallad.

Dessert: Saffranscheesecake med sagolik fruktsallad som topping.

Själva cheesecaken improviserade jag ihop. Som botten använde jag resterna av mina och Agnes pepparkakor blandat med smält neutral kokosolja. Till fyllningen smälte jag ner vegansk vit choklad i havregrädde och blandade med nystött saffran. Detta fick svalna, sen rörde jag ihop det med tofu spread blandat med florsocker, bredde blandningen på pepparkaksbottnen och ställde kakan i frysen. Fruktsalladen fördelades på kakan vid serveringen. OM det var gott?

 

 

Sen åkte vi till stan och spenderade gränstimmarna med några trevliga filurer på Rud. Gott slut, god början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *