Eftersom löksoppa är fantastiskt gott, fantastiskt lättlagat och fantastiskt billigt, finns den med på min september-till-november-meny. Här kommer receptet:
Löksoppa
- 500 g gul lök, tunt skivad
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 1 msk mjöl
- 1 liter vatten
- 3 dl vitt vin
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad mejram
- salt och peppar
Stek all lök gyllenbrun i oljan i en kastrull. Strö över mjöl, rör om och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och sjud under lock 15 minuter. Jag åt soppan med mammas bröd och min pesto. Ett annat gott tillbehör är förstås krutonger!
Peston som blev över skedade jag ner i glasburkar och stoppade i frysen tills en annan gång.
Budgetlyx